Maak kennis met jezelf en creëer hiermee de beste versie van jezelf!

De Check Medical Sport is het apparaat dat ik gebruik voor het afnemen van een algemene en tevens uitgebreide health check. In acht minuten wordt je hele lichaam gemeten door middel van zes sensoren op je lichaam: twee op je hoofd, twee in je handen en twee onder je voeten.

Een stroompje met een frequentie van ongeveer 13Hz gaat deel voor deel door jouw lichaam en bindweefsel. Hiermee wordt gemeten hoe, op dit moment, jouw organen functioneren en wat de informatie betreft in je bindweefsel. In je bindweefsel ligt álle informatie opgeslagen van jouw lichaam, zoals (oude) trauma’s of andere momenten die een impact hebben gehad op je lichaam en functioneren. Je organen spelen een grote rol bij emoties. Zo blijven emoties vaak hangen op een specifiek orgaan, waardoor deze minder kan gaan functioneren en uiteindelijk zelfs kan falen.

Op het moment van de meting wordt gekeken hoe je lichaam in ontspannen én in gestreste toestand, reageert. Hier voel je helemaal niets van en je hoeft er ook niets voor te doen. Tijdens de meting mag je dan ook lekker ontspannen zitten.

Na de meting worden de uitkomsten met je besproken en op basis hiervan wordt, samen met jou, een op maat gemaakt advies gegeven om jouw functioneren te optimaliseren. Dit kan betekenen dat je je beweeggedrag of voedingsgewoontes mag aanpassen en vaak ook de manier waarop je met emoties omgaat. Met deze onderwerpen kun je op verschillende manieren geholpen worden, dat is totaal persoonlijk. Je gaat een aantal maanden met de adviezen aan het werk en laat na vier tot zes maanden nog een eindmeting afnemen. Het kan zijn dat tussentijds ook metingen gedaan worden om te checken hoe alles gaat. Je betaald echter alleen voor de begin- en eindmeting.

Naast de algemene Health Check, kun je ook een specifieke meting doen.