Heb jij klachten aan je beweegsysteem?

Inleiding

Jürgen Libosan is de bedenker en ontwikkelaar van de Libosan therapie. Zo’n tien jaar geleden op, basis van zijn ervaringen als masseur en het werken met andere lichaamsgerichte therapeuten, heeft hij zijn eigen therapie ontwikkeld.  Zijn ongelofelijke passie voor het menselijk lichaam plus zijn persoonlijke ervaring met klachten heeft hem getriggerd voor uitgebreid onderzoek. Een goed begrip van klachten en de oorzaak hiervan staat centraal in de therapie. Het is een combinatie van verschillende technieken die dit tot een geheel maken en de klachten uitgebreid behandelen. Met de Libosan therapie ligt de focus niet slechts op de pijnplek, maar op het geheel. Een logische mix van testen en behandeltechnieken maken het slagingspercentage van de behandeling enorm.

Jürgen Libosan (rechts) met Bonnie van der Veen: ondertekenen van de behaalde certificaten.

Wat is nu de Libosan therapie?

De Libosan therapie staat voor het behandelen van het geheel. Wanneer je binnenkomt met een klacht aan bijvoorbeeld je nek, hoef je er niet raar van staan te kijken dat je bekken behandeld wordt. De combinatie van manuele technieken waarbij het bekken en de wervels gecorrigeerd kunnen worden, met de korte, afwisselende maar intensieve massagetechnieken, zorgt voor optimaal resultaat. De massagetechniek zijn niet fijn, maar duren slechts even.

Eén van de voorwaarden voor deze behandeling is dat de behandeling af moeten worden gemaakt. Je kunt niet eenmalig een behandeling willen om vervolgens niet meer te komen. Binnen vijf behandelingen zakken de meeste klachten zodanig af, dat mensen vaak klaar denken te zijn. Om de behandeling compleet te laten slagen is een langzame afbouw, met een vaste controle eens in de zes á acht weken een must. Je zal dan ook merken dat de klachten niet helemaal over zijn, of dat de controle na zes of acht weken nog wel belangrijk is.

Hoe ziet nu precies een behandeling Libosan therapie eruit?

De eerste behandeling draait met name om inzicht te krijgen in de klachten. Een korte anamnese is gebruikelijk. De hoofdklachten vormen zich als een dunne rode draad door de behandeling, maar krijgen niet constant de overhand. Gekeken wordt naar het geheel en welke logische verbanden aanwezig zijn. Een behandeling duurt dertig tot maximaal 45 minuten. Begonnen wordt met eenmaal per week, wanneer de klachten afzakken zal dit eens per twee weken worden en zo verder. Eén van de basis technieken is het corrigeren van het bekken. Wanneer het bekken scheef staat, is de kans op verdere klachten enorm. Daarnaast komen wervelcorrecties en de tafelspecialisatie aan bod. De tafelspecialisatie heeft betrekking op alle klachten in het bovenlichaam en is met name gericht op schouderklachten, hoofdpijnen en tintelingen in de armen of handen. Kenmerkend zijn weer de diepe, intensieve massages technieken. De behandeling zal per persoon verschillen, maar ook per keer.

behandeling bovenlichaam.001

Wanneer Libosan therapie?