Waarom ik gestart ben met Into Health

Bonnie van der Veen

Ik ben Bonnie van der Veen en op dit moment 31. Mijn passie is mensen helpen zichzelf te helpen.

Al vanaf mijn zesde heb ik een grote affiniteit met het menselijk lichaam. ’s Zondags ging ik vaak met mijn moeder en opa mee langebaan schaatsen. Lopend naar de langebaan, werd ik onderweg verliefd op kunstschaatsen. Kunstschaatsen werd mijn topsport, totdat ik een jaar of achttien was. Uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en mentaal sterk zijn, zijn een aantal onderdelen die je moet bezitten om bij de top te horen. Het is voor mij altijd een uitdaging geweest om meerdere van deze kwaliteiten te bezitten, dat maakte dat ik met veel plezier schaatste.

Toen ik op mijn achttiende fysiotherapie ging studeren in Groningen, veranderde er veel. Ik kreeg meer inzicht in het menselijk lichaam aan de ene kant, minder tijd om zelf te schaatsen aan de andere kant.  Al gauw kwam ik tot de ontdekking dat je erg veel met voeding gedaan kunt krijgen. Mijn moeder begon zich daarin te verdiepen en dat kon mijn aandacht natuurlijk niet ontgaan.

Op mijn 21e verloor ik mijn lieve, ondernemende vader aan dikkedarmkanker. In twee maanden tijd was er van mijn grote, sterke, onaantastbare vader niets meer over. Dit was een grote schok en zette mij enorm aan het denken. Over de waarde van het leven en hoe kwetsbaar iemand eigenlijk is. Op dit moment begon ik me nog meer te verdiepen in wat het effect van voeding op dit soort nare ziektes nu eigenlijk is.

Nadat ik een aantal boeken had gelezen, werd tot mijn grootste nachtmerrie ook mijn moeder ziek. Ook dikkedarmkanker. Om tijdens haar ziekte voor haar te kunnen zorgen is één van de mooiste dingen die ik heb mogen doen in mijn leven. Helaas is ook mijn liefste moeder uiteindelijk overleden.

In twee jaar tijd is mijn hele leven op de kop gezet en heb ik zelf alles weer op z’n plek mogen zetten, al dan niet met de nodige hulp. Deze gebeurtenissen hebben mij nog meer inzicht gegeven in het leven. Het heeft me enorm zelfbewust gemaakt. Hoe ga ik met situaties om? Wanneer maak ik me druk en wanneer is dit nu echt nodig? Wat vind ik eigenlijk heel leuk om te doen?

Sinds mijn 22e werk ik als fysiotherapeut en heb mij ondertussen in verschillende onderdelen gespecialiseerd, zoals kinesio taping, dry needling en bindweefselmassage. Daarnaast heb ik meerdere cursussen gevolgd over voeding, probiotica,  salvestrolen en bioresonantie. Dit alles heb ik nu weten te combineren tijdens mijn leerproces met de algemene- en specifieke gezondheidstesten, waarop ik mij in mijn eigen praktijk, Into Health, voornamelijk zal richten. Gaandeweg ben ik zelf steeds zelfbewuster geworden en laat dat nou iets zijn waar volgens mij iedereen wel iets meer van mag hebben.